Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

De ultieme kennismaking met jullie ongeboren kindje!

Bij Zuxx kun je terecht voor alle soorten echo’s. Alle echo’s worden gemaakt met high-end apparatuur voorzien van de nieuwste technieken. Dit zorgt voor haarscherpe beelden en prachtige plaatjes. De ultieme kennismaking met jullie ongeboren kindje! Alle foto’s van je kindje krijg je direct digitaal mee via een USB- stick en je krijgt minstens één geprinte foto mee die je direct kunt bewonderen.

Medische echo’s
Alle standaard echo’s die worden vergoed door je zorgverzekeraar worden door de verloskundigen van Zuxx zelf gemaakt. Dit gebeurt veelal tegelijk met de normale controles waar je voor langskomt bij ons. Mocht er een indicatie zijn voor het maken van meer echo’s in je zwangerschap dan kunnen deze ook gemaakt worden door een van de gespecialiseerde echoscopisten of verloskundigen van Zuxx.

Lees hier meer over de medische echo’s 

Pretecho’s

Naast alle standaard echo’s is het altijd mogelijk om je kleintje te bewonderen via een extra pret echo!

Dit is een aanrader voor jou als ouder zelf, maar ook leuk om broertjes en/of zusjes kennis te laten maken met de nieuwe baby. Natuurlijk ben je ook van harte welkom met opa’s en oma’s of die vriendin die niet kan wachten met het ontmoeten van je baby.

Bij Zuxx Echo maken we ook alle soorten pretecho’s. Je kunt bijvoorbeeld langskomen voor een geslachtsbepaling, maar ook een uitgebreide 3D/4D echo is mogelijk. Dit is mogelijk zowel overdag, in de avond als in het weekend.
Ook als je geen klant bij Zuxx Verloskundigen bent, kun je bij ons terecht voor het laten maken van echo’s. Je kunt ons bellen voor een afspraak Zuxx Purmerend 0299-714202 of Zuxx Hoorn 0229-745397 of mailen op echo@zuxx.nl voor een afspraak.

Meld je aan Lees meer

Veelgestelde vragen over echo’s

Group

Bij echografisch onderzoek wordt gebruikt gemaakt van geluidsgolven met een zeer hoge frequentie, waardoor het voor ons onhoorbaar is. Het echoapparaat wekt deze golven op, het geluid wordt het lichaam in gezonden en levert weerkaatsingen van geluid op. Het weerkaatste geluid wordt door het apparaat opgevangen en omgezet in beeld. De hoeveelheid van het weerkaatste geluid, bepaalt de kwaliteit van het echobeeld. De ligging van jullie kindje, de hoeveelheid vruchtwater en ook het postuur van de moeder kunnen van invloed zijn op de beeldkwaliteit van de echo.

Een echo wordt gemaakt met behulp van geluidsgolven. Bij het gebruik van geluidsgolven bij echografisch onderzoek zijn geen schadelijke effecten bekend. Uit onderzoek weten we dat bijvoorbeeld röntgenstralen wel zouden kunnen leiden tot beschadigingen van cellen of organen. Dit zijn dus andere stralingen dan die gebruikt worden met een echo. Het gebruik van geluidsgolven is dus niet schadelijk voor de ongeboren baby of de zwangere vrouw.

Wij zullen een warme gel op je buik aanbrengen en met de transducer over je buik glijden, jullie kunnen het beeld mee bekijken via een beamer die jouw kindje groot projecteert op de wand. We kunnen je van alles laten zien en zullen ook plaatjes opslaan. Deze plaatjes krijg je vervolgens via een USB-stick mee naar huis.

Het maakt niet uit welke kleding je aan hebt bij een echo, wel is het van belang om een eventuele navelpiercing uit te doen bij een echo zodra je verder bent dan 13 weken. Een navelpiercing heeft vaak scherpe randjes en deze zouden de transducer (waar wij de echo mee maken) kunnen beschadigen.

Group

Bij Zuxx zullen we altijd proberen om zo snel mogelijk een echo voor je in te plannen. Dit doen we eigenlijk altijd bij de eerste afspraak rond 8 weken. De volgende echo is met de intake en deze zullen we tussen de 10 en 13 weken inplannen. De derde echo die je standaard krijgt aangeboden is de 13-wekenecho en hierna volgt de 20-wekenecho. Mocht je zelf liever vaker of eerder echo’s willen, dan kan dit. Je kunt ze dan zelf inplannen, dit noemen we dan pretecho’s en deze worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Zie hier een overzicht met alle echo’s en uitleg

Group

Bij een medische echo kijken we naar de baby met een reden. We willen de baby opmeten, we willen kijken of het hartje van de baby klopt of we willen de hele baby en zijn of haar organen bekijken. Medische echo’s worden altijd gedaan op indicatie van de verloskundigen. Deze echo’s worden dan ook vergoed door de zorgverzekering.

Veel ouders vinden de 3 standaard echo’s in de zwangerschap te weinig. Je kunt er altijd voor kiezen om meerdere echo’s te maken. De echo’s waar je zelf voor kiest, noemen we pretecho’s. Tijdens deze echo’s zullen we niet op zoek gaan naar afwijkingen, maar we gaan vooral kijken wat de baby in je buik aan het doen is. We proberen het gezichtje te bekijken en maken veel mooie plaatjes.

Zie hier ons aanbod in pretecho pakketten

Group

Als we met een 2D echo naar jullie kindje kijken, krijgen we zwart/wit beelden te zien van doorsnedes, net als bij een CT of MRI scan. Hiermee kunnen we dus heel goed naar onder andere de organen van het kindje kijken en zien we het kindje bewegen. We kunnen ook naar het gezichtje kijken, hierbij geeft een “en profiel” doorsnede al een heel herkenbaar beeld.

Met 3D kunnen we het oppervlak van het gezichtje laten zien. Hiervoor gebruiken we een andere techniek. De geluidsgolven worden anders aangestuurd waardoor we geen doorsnedes, maar volumes te zien krijgen: een driedimensionaal pakketje aan informatie. Dat pakketje kunnen we bewerken, waardoor we een mooie, realistische afbeelding in kleur van bijvoorbeeld het gezichtje van jullie kindje kunnen laten zien, maar ook een voetje of een handje.

Met 4D plakken we de 3D foto’s snel achter elkaar (net als in een film). Op die manier kunnen we de bewegingen van jullie kindje laten zien. Deze laatste D staat dus voor bewegend beeld.

img-cover