Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Waar je ook bevalt, we staan voor je klaar.

Thuisbevalling
Als je thuis bevalt is er een van onze kraamverzorgenden bij je bevalling aanwezig. Zij helpt en assisteert de verloskundige tijdens de bevalling en blijft daarna nog even. Zo kan de kraamverzorgende je helpen met douchen en je bed verschonen. Natuurlijk helpt ze je ook nog met het aanleggen aan de borst of het maken van je kindje zijn eerste flesje. Ook als het midden in de nacht is. Zij zal pas weg gaan op het moment dat alles goed geregeld is en jullie alle vertrouwen hebben dat jullie de eerste nacht doorkomen.

Poliklinisch bevallen
Als je poliklinisch in het Dijklanderziekenhuis bevalt, is een van onze kraamverzorgenden hierbij aanwezig, net als bij een thuisbevalling. Zij assisteert de verloskundige en helpt je hierna bij de eerste opstart. Als de bevalling goed is gegaan ga je na 2 à 3 uur naar huis, de kraamverzorgende gaat dan met je mee.

Medisch bevallen
Beval je met een medische indicatie in het ziekenhuis, dan horen we graag van jou of je partner zodra je samen met je baby naar huis gaat. Wij zorgen dan dat de kraamverzorgende naar jullie toekomt. Als jullie in de avond of in de nacht naar huis gaan, is het mogelijk opstartzorg te krijgen. Anders komt er een kraamverzorgende in de ochtend bij jullie langs. In bijzondere gevallen kan er na een medische bevalling ook kraamzorg in het ziekenhuis worden geleverd. Wanneer dit het geval is, bespreken wij dit met jou.

img-cover