Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Bij Zuxx vind je het meest complete aanbod in cursussen om je voor te bereiden op de komst van je kindje. We helpen je vol vertrouwen het moederschap aan te gaan door onze professionele én persoonlijke kennis met je te delen.
Vol vertrouwen bevallen
Ben je op zoek naar een praktische en nuchtere zwangerschapscursus die gegeven wordt door een verloskundige zodat je zeker weet dat je de juiste informatie krijgt? Heb je geen tijd om een cursus te volgen die meerdere avonden van je drukke agenda in beslag neemt? Dan is de Zuxx 1-daagse Zwangerschapscursus precies wat je zoekt!

Ben je op zoek naar een praktische en nuchtere bevalcursus die gegeven wordt door een verloskundige zodat je zeker weet dat je de juiste informatie krijgt? Heb je geen tijd om een cursus te volgen die meerdere avonden van je drukke agenda in beslag neemt? Dan is de Zuxx 1-daagse Zwangerschapscursus precies wat je zoekt!

Tijdens deze 4 uur durende cursus leer je alles wat je écht moet weten.

 • Alle informatie die je nodig hebt om vol vertrouwen je bevalling in te gaan.
 • Een gezellige en interactieve cursus van 4,5 uur op een zaterdag, inclusief koffie, thee en sapjes en een gezonde, uitgebreide lunch of een gezonde, uitgebreide broodmaaltijd bij de avondcursus.
 •  Alle informatie wordt gegeven door een Zuxx verloskundige, zo weet je zeker dat je de juiste en volledige informatie krijgt van een expert. 
 • De cursus is ook voor partners interessant. We houden het praktisch en nuchter. 
 • We geven de cursus aan kleine groepen met maximaal 10 stellen zodat het persoonlijk blijft en er voldoende ruimte is om vragen te stellen.
 • Iedereen is welkom tijdens deze cursus. Of het nu je eerste, tweede of derde kindje is en of je nu in het ziekenhuis of thuis wilt bevallen. Zelfs als je medisch bent voor je bevalling, is deze cursus nog erg nuttig.
 • We raden aan om deze cursus te volgen tussen 28 en 38 weken van je zwangerschap.
 • Digitale hand-outs, zodat je de informatie thuis nog eens na kunt lezen.
 • Een handige checklist zodat je zeker weet dat je alles in huis hebt wat je écht nodig hebt en een geboorteplan om in te vullen.
 • De cursus wordt door veel aanvullende verzekeringen zelfs vergoed.
 • De cursus wordt één keer per 5 weken aangeboden in zowel Hoorn als Purmerend. 

De cursus kost € 120,- per cursist en je mag kosteloos iemand meenemen, zoals je partner of iemand die jou bij staat. De dag is inclusief koffie, thee, uitgebreide lunch, een digitale hand-out en een format voor je persoonlijke bevalplan. Schrijf je in via de agenda of bij de verloskundige op het spreekuur.

Wil je de cursus liever thuis volgen? Dat kan, dan zorgen we dat je een Zoom link van ons ontvangt voor de desbetreffende cursusdag. Je volgt de cursus op dezelfde tijd via een interactieve manier, zodat je ons ook vragen stellen! We bieden de cursus aan tegen een gereduceerd tarief aan van € 85,-.


Cursus data voor 2023

Zaterdag 16 december 10-14 uur

De cursus wordt vaak vergoed door je zorgverzekering.

Zie ook onze andere cursussen:

Baby cursus

Maak jij je wel eens druk over hoe je straks een baby moet verzorgen? Of je wel precies weet wat je moet doen met zo’n kleintje? Als jij hier helemaal klaar voor wilt zijn is de Zuxx baby cursus precies wat je nodig hebt!

EHBO cursus

In sommige gevallen zul je dan eerste hulp moeten verlenen bij je baby of kind. Om voorbereid te zijn op het bieden van de juiste zorg voor je kleintje, bieden we deze cursus aan.

Borstvoedingscursus

Om je goed voor te bereiden op het geven van borstvoeding, of om je te helpen met het maken van de keuze voor borstvoeding, hebben wij een borstvoedingscursus die gegeven wordt door onze lactatiekundige.

Daarnaast zijn er verschillende cursussen in en rondom Purmerend en Hoorn. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Informatief
Purmerend
Zuxx 1-daagse Bevalcursus

Hoorn
Samen bevallen
Bevallen als team

Sporten
Purmerend
Zuxx Fit Bootcamp
Zuxx Fit Back in Shape
Mom in balance Agmar van der Ven
Zwangerschapszwemmen Leeghwaterbad
Zwangerenfit

Hoorn
Zwanger gezond en Fit GGD
Mom in Balance

img-cover