Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Wat kun je verwachten?
Zuxx staat bekend om de kwalitatieve, zorgzame en unieke aanpak voor zwangere vrouwen. We doen dit al meer dan 10 jaar en begeleiden vrouwen van het moment van positieve zwangerschapstest tot aan geboorte en de periode erna.
Je bent zwanger, een bijzondere periode in je leven

Je bereidt je voor op de geboorte van je kindje en de tijd erna. Kraamzorg is een belangrijk onderdeel van deze periode en wij willen je hier graag bij helpen. Wij vinden het belangrijk dat je met veel plezier kunt terugkijken op je kraamperiode.

Tijdens je zwangerschap meld je je al aan voor kraamzorg. Dit doe je zo vroeg mogelijk en kan bij ons zelfs al tijdens de eerste afspraak op het spreekuur met je verloskundige of via onze website. Je vindt het aanmeldformulier hier.

Bij Zuxx streven we naar de hoogste vorm van zorg en daarom worden onze gediplomeerde kraamverzorgenden regelmatig bijgeschoold volgens de laatste richtlijnen. Zij zullen er alles aan doen om jullie kraamweek bijzonder te maken!

Zuxx Kraamzorg wil jullie graag een onvergetelijke en onbezorgde kraamtijd bieden. Daarom stemmen wij onze zorg zoveel mogelijk af op jullie wensen. Zo proberen we ervoor te zorgen dat je kraamverzorgende vertrouwd met je voelt. Mocht het voorkomen dat er gewisseld moet worden, omdat de klik er niet is tussen jullie of er onverhoopt een wijziging is in de planning, dan zorgen wij ervoor dat er een goede overdracht plaatsvindt, zodat jullie daar zo min mogelijk last van hebben.

De beste zorg, voor je hele gezin
De kraamverzorgende zorgt niet alleen voor jou en je kindje, maar ook voor je partner en andere gezinsleden. In overleg neemt de kraamverzorgende specifieke taken in het huishouden over, zodat jullie heerlijk kunnen genieten van jullie kindje. De kraamverzorgende zal jullie voorzien van adviezen en tips voor de verzorging van jullie kindje. Na afloop van de kraamtijd kunnen jullie vol vertrouwen de verzorging van jullie kindje zelf voortzetten. Een andere belangrijke taak is om elke dag de medische controles te doen bij jou en je kindje en te zorgen dat je met vertrouwen je kindje leert voeden, met de fles of borstvoeding. Indien het nodig is kan zij direct contact opnemen met onze verloskundigen of je doorverwijzen met de lactatiekundige.

Omdat Zuxx Kraamzorg is opgezet door Zuxx Verloskundigen, kun je erop rekenen dat de samenwerking tussen de verloskundigen en de kraamverzorgendes optimaal is. Wij hebben regelmatig overleg met elkaar, volgen gezamenlijk bijscholingen en hanteren dezelfde protocollen en werkprocessen. Indien je thuis bevalt of poliklinisch in het Dijklanderziekenhuis te Hoorn belt de verloskundige de kraamverzorgende om te assisteren bij de bevalling.

Waarom kiezen voor Zuxx Kraamzorg?

Alle zorg onder één dak

Vanaf het begin van de zwangerschap tot en met de kraamweek staan Zuxx Verloskundigen en Zuxx Kraamzorg voor jullie klaar. Door de korte lijnen tussen de kraamverzorgenden en de verloskundigen kunnen wij zorg op maat leveren aan onze cliënten en inspelen op ieders behoeften. De verloskundigen van Zuxx hebben Zuxx Kraamzorg opgezet, dit zorgt voor een uitermate intensieve uitwisseling van protocollen en kennis en kunde. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit, continuiteit en tevredenheid.

Professionele begeleiding bij het geven van borstvoeding

Betrokken en borstvoeding-gecertificeerde kraamverzorgenden die kennis en kunde hebben op het gebied van borstvoeding en alles hier omtrent. Van aanleggen tot kolven. Indien nodig kan de kraamverzorgende in samenspraak met jullie onze lactatiekundige inschakelen om extra ondersteuning te geven.

Zorg in de buurt

Onze kraamverzorgenden komen uit onze eigen regio. Zo zijn ze snel aanwezig tijdens de bevalling thuis of in het ziekenhuis.

Aandacht voor je hele gezin

Onze kraamverzorgenden hebben niet alleen aandacht voor jou en jullie kindje, maar ook voor de andere kinderen uit het gezin. Zo kun jij tijdens de kraamweek rustig herstellen en genieten van jullie nieuwste gezinslid. De kraamverzorgenden van Zuxx zullen ook de groter broers en zussen laten wennen aan de nieuwe baby, en natuurlijk mogen zij helpen! Ze kunnen zelfs een diploma voor junior kraamverzorgende behalen!

img-cover