Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Als het niet zo makkelijk gaat als gehoopt

Ondervind je problemen met het voeden van je kindje? Of heb je twijfels dat het voeden goed gaat? Soms kun je ondanks de hulp van onze kraamverzorgenden en verloskundigen, toch wat extra hulp en begeleiding gebruiken. Een lactatiekundige kan hierbij uitkomst bij bieden. Een lactatiekundige geeft professionele ondersteuning bij het geven van borstvoeding en kan eventueel zelfs al in de zwangerschap uitkomst bieden en antwoord op al je vragen geven. Zuxx heeft een eigen lactatiekundige in dienst voor lactatiekundig advies.

Simone Bakker is geregistreerd bij IBCLC en NVL en kan je helpen bij allerlei vragen op het gebied van borstvoeding. Naast advies over borstvoeding, geeft zij ook advies over flesvoeding. Kraamverzorgenden van Zuxx worden jaarlijks door Simone bijgeschoold op het gebied van borstvoeding. Op deze manier streven wij altijd naar de beste begeleiding voor alle moeders en gezinnen die bij ons onder zorg zijn.

Mocht je niet bij ons onder zorg zijn geweest en toch op zoek naar een lactatiekundige? Dan kun je altijd contact met ons opnemen en zullen wij er voor zorgen dat onze lactatiekundige je verder helpt.

Verhuur van borstvoedingsartikelen
Wanneer je in de kraamtijd of daarna en borstkolf nodig hebt om de borstvoeding op gang te helpen, dan kun je daar ook bij ons voor terecht. Wij hebben professionele borstkolven beschikbaar voor verhuur. Daarnaast hebben we ook een groot aantal borstvoedingsartikelen op voorraad die je kunt aanschaffen in onze shop.

Meer weten?

Lees meer over Borstvoeding

Group

Consult tijdens de zwangerschap
Soms heb je in je zwangerschap al behoefte aan advies van een lactatiekundige, bijvoorbeeld omdat je een speciale ervaring of gezondheidstoestand hebt. Of omdat je je goed wilt voorbereiden en specifieke dingen wilt weten. Tijdens het huisconsult van ongeveer een uur krijg je alle informatie en een passend advies afgestemd op jouw wensen en situatie. Desgewenst ontvang je daarna een verslag van het consult.

Consult in de kraamperiode
Tijdens een huisconsult van ongeveer anderhalf uur observeert de lactatiekundige jou en je baby tijdens een voeding en geeft zij advies volledig afgestemd op jouw situatie en wensen. Je ontvangt daarvan een verslag en daarna volgt er telefonische terugkoppeling of eventueel een vervolgafspraak.

Telefonisch overleg
Tijdens een telefonisch consult krijg je voornamelijk praktisch advies over borstvoeding. Dit is echter vaak niet zo doeltreffend als een volledig consult.

Borstvoeding na de kraamtijd
Na verloop van tijd is borstvoeding geven voor de meeste vrouwen makkelijk en natuurlijk. Je kunt borstvoeding blijven geven zo lang als jij en je baby willen.

We raden aan om de eerste zes maanden alleen moedermelk te geven. Daarna heeft je baby ook ander voedsel nodig, bij het consultatiebureau kunnen ze je hier alles over vertellen.

Group

Kosten voor consulten worden door veel verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Check bij je verzekering hoeveel er wordt vergoed.

Bekijk de kosten van de consulten verder op deze pagina. 

Group

Wij verhuren borstkolven en verkopen de accessoires die erbij horen. Wij verhuren de Ardo Carum kolf. Deze kolven zijn voor professioneel gebruik en zijn uitermate geschikt om de borstvoeding goed op gang te helpen gedurende de kraamweek. Al onze kraamverzorgenden zijn geschoold in het omgaan met deze kolf en kunnen hierbij perfecte ondersteuning bieden.

Wanneer je de kolf bij ons wilt huren, betaal je € 100,- borg. Het accessoire pakket dat je nodig hebt, kost € 42,50 en dit trekken we later van de borg af. De huur per dag bedraagt € 2,50 per dag. Aan het einde van de huurperiode zullen we berekenen hoeveel dagen huur je moet betalen en dit trekken we ook van de borg af. Desgewenst, kunnen we je een factuur geven die je dan bij de zorgverzekering kunt insturen indien je hiervoor verzekerd bent.

Group
  • Samenwerkende borstvoedingsorganisaties: de gezamenlijke site van de Nederlandse samenwerkende borstvoedingsorganisaties. De afzonderlijke organisaties hebben ieder een specifieke taak en met elkaar wordt het gehele werkveld bestreken. Deze site gaat in op de verschillende taken, zodat duidelijk is wat van iedere organisatie verwacht kan worden.
  • Kenniscentrum Borstvoeding: geeft informatie samengesteld door lactatiekundigen en moeders.
  • Vereniging Borstvoeding Natuurlijk: geeft wetenschappelijk gefundeerde, consistente informatie over borstvoeding aan (aanstaande) ouders en andere belangstellenden. Door het hele land heen zijn 175 vrijwilligers opgeleid en bijgeschoold om moeders te kunnen ondersteunen met praktische informatie over het geven van borstvoeding. Je kunt een vrijwilliger bij jou in de buurt zoeken.
  • La Leche League: draait volledig op enthousiaste en geschoolde vrijwilligers, die je van moeder tot moeder willen helpen en informeren. De informatie is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring.
Consult aan huis

Heb je een borstvoedingsprobleem of heb je advies nodig? De lactatiekundige komt bij jou thuis langs voor het juiste advies en/of tips om je te ondersteunen in je borstvoedingsperiode.
De lactatiekundige bespreekt het verloop van je zwangerschap, bevalling en borstvoedingsperiode tot nu toe. Daarnaast zal ze meekijken met de voeding en samen met jou een borstvoedingsplan, en eventueel een vervolgafspraak, maken waar je verder mee aan de slag kunt.

90 min

€110
Follow up consult

Afhankelijk van het verloop van je borstvoedingsperiode na het eerste consult kunnen er één of meerdere consulten ingepland worden om samen met jou de puntjes op de “i” te zetten. Op deze manier krijg je niet alle informatie in 1 keer en sta je er niet alleen voor, maar creëren we een continue begeleiding tijdens je borstvoedingsperiode. Daarnaast kan er tijdig naar je situatie gehandeld worden en kunnen veel borstvoedingsproblemen voorkomen worden. Een vervolgconsult is korter door een eerder thuis of praktijkconsult, omdat jouw specifieke situatie al in beeld is gebracht.

60 min

€70
Kolfconsult

Bij een kolfconsult ontvang je uitleg over voor jou zo effectief mogelijk kolven, bijvoorbeeld bij een prematuur geboren kindje of wanneer je aan het werk moet.  Heb je zelf (nog) geen kolf is het mogelijk verschillende kolven uit te proberen.

30 min

€40
Consult in zwangerschap

Gezien wij graag voorafgaand aan de borstvoedingsperiode samen met jou een Borstvoedingsplan willen opstellen, bestaat het eerste contact uit een prenataal consult tijdens je zwangerschap. Zo kun je kennis maken met de lactatiekundige en kan zij een compleet beeld krijgen van jouw gezondheid en je zwangerschap. Hierbij komen vragen aan bod zoals: Hoe ziet je ideale start eruit? Hoe lang wil je voeden? Wat zijn je valkuilen? etc… Je persoonlijke borstvoedingsplan is gebaseerd op jouw eigen wensen.

30 min

€40
Video consult

Na de eerste consulten heb je vast je weg al gevonden, maar blijf je nog wat vragen hebben. Misschien ben je nog wat onzeker en heb je behoefte aan support. Met een consult op afstand (via telefoon, skype of per e- mail) kunnen we je helpen en staan we ook aan je zijde, net zolang totdat je er klaar voor bent!

60 min

€90
Telefonisch consult

Een normaal Telefonisch/Video consult
20 min

Een kort Telefonisch/Video consult
10 min

€30/€15
Borstvoedingscursus

Een goed moment om aan een borstvoedingscursus te beginnen, is als je ongeveer zeven à acht maanden zwanger bent. We adviseren dit tijdens je zwangerschap te doen, zodat je voorbereid bent als je baby er is. 

120 min

€45
img-cover