Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Je hebt een positieve zwangerschapstest! Hoera, je bent zwanger
Wat nu? We hebben een de belangrijkste punten voor je onder elkaar gezet. Zo weet je, in deze spannende periode, wat je kunt verwachten. Je kunt je aanmelden bij ons en hebt geen verwijzing van je huisarts nodig en ook is een afspraak bij de huisarts niet nodig. Het kan zijn dat je nog even moet wachten op je eerste controle en echo afspraak en toch heb je misschien al allerlei vragen. In dit overzicht kun je al veel antwoorden vinden, maar je kunt ons natuurlijk ook altijd mailen of bellen met vragen.Group

Bij een kinderwens stop je met anticonceptie en start je met het slikken van foliumzuur. Het liefst al 3 maanden voor de zwangerschap.

Group

Gefeliciteerd! Als de test positief is, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek via 0299714202 (Purmerend) of 0229745 397 (Hoorn) of schrijf je in via het formulier.Group

Inschrijven kraamzorg en kinderopvang. Vraag ons naar de mogelijkheden, we helpen je graag.

Group

Ben je niet getrouwd met je partner en heb je geen geregistreerd partnerschap? Dan is de vader of je partner niet automatisch de wettelijke 2e ouder van je kind. Je kunt dit het beste regelen tijdens je zwangerschap, zodat je niet naar het gemeentebureau hoeft samen na de bevalling. Als je dit regelt voor de geboorte, wordt er een akte gemaakt waarin wordt erkend dat je partner de 2e ouder is. De moeder moet hier altijd bij aanwezig zijn. Het is handig om de erkenning te regelen voor de 24 weken van de zwangerschap.

Group

Schrijf je in voor onze bevalcursus om je voor te bereiden op de komst van je kleintje.

Heb je je werkgever geinformeerd over je zwangerschap? Je bent wettelijk verplicht uiterlijk 3 weken voor ingang van je zwangerschapsverlof aan je werkgever te vertellen dat je zwanger bent. Voor je werkgever is het uiteraard prettiger als je dit eerder doet.

Group

Schrijf je in voor onze zwangerschapscursus om je voor te bereiden op de komst van je kleintje. Ook is het nu een goed moment na te denken over een extra’tje voor jezelf nu je baby steeds groter wordt en belastender voor je lijf. Boek een massage bij de Mommy Spa of laat je mooie buik vastleggen via de opties in onze Belly Studio.

Group

Zodra je de 37 weken hebt bereikt, mag je thuis bevallen. Dit hoeft niet, je kan altijd naar het ziekenhuis. De keuze is aan jou. Zorg dat je vluchtkoffer klaar staat, de tank van de auto altijd vol is en je bed op klossen staat voor de kraamzorg.

Na de bevalling

Na de bevalling blijf je nog steeds onder onze zorg. De eerste 10 dagen zijn wij nog dag en nacht bereikbaar voor het beantwoorden van je vragen of wanneer er problemen zijn. In deze eerste 10 dagen komen wij ook nog ongeveer drie keer thuis bij je langs om te controleren hoe het met jou en met de baby gaat. De kraamverzorgende is er in de kraamperiode iedere dag, zij is je eerste aanspreekpunt. Wij blijven als verloskundigen verantwoordelijk, en volgen we je in deze eerste week intensief. 

Zes weken na je bevalling plannen we nog een nacontrole in, op dit moment wordt de zorg helemaal afgesloten. We plannen een individuele controle in op de praktijk met de verloskundige die bij je bevalling aanwezig was, er is dan tijd om nog vragen te stellen en terug te kijken op je zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Daarnaast meten we je bloeddruk, voelen we naar je buikspieren en bespreken we jullie wensen ten aanzien van anticonceptie. Het is ook mogelijk om jouw nacontrole in groepsverband te laten plaatsvinden. Je kunt dan komen naar ons mamacafe. Je leert andere moeders die pas bevallen zijn kennen en kunt het samen hebben over de dingen die je meemaakt. Natuurlijk zijn de verloskundigen dan ook aanwezig en is er natuurlijk ook ruimte voor individuele vragen.img-cover