Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Kwaliteit van zorg is voor ons erg belangrijk, daarom zorgen we ervoor altijd aan de nieuwste kwaliteitseisen te voldoen. Onze kraamverzorgenden zijn allemaal gediplomeerd en volgen regelmatig bijscholingen volgens de laatste richtlijnen.

Ook zijn de systemen waarmee we werken zijn volledig gedigitaliseerd, zodat je op elk moment van de dag mee kan kijken of iets terug kunt zoeken. Daarnaast vinden we het belangrijk om te horen hoe jij onze zorg hebt ervaren. Na afloop van de kraamweek ontvang je van ons via de mail een enquête waarin je kunt aangeven hoe jouw kraamweek is geweest en kunnen wij werken aan verbeteringen voor de toekomst.

Kwaliteitscertificaten
Omdat de kwaliteit van de zorg voor ons belangrijk is, zijn wij in het bezit van het HKZ-certificaat en het borstvoedingscertificaat. Deze certificaten geven aan dat wij elk jaar een auditor van een gecertificeerd bedrijf dat ons managementsysteem helemaal bekijkt en checkt en onze manier van werken even onder een vergrootglas legt. Op deze manier kunnen wij elk jaar verbeterpunten beschrijven en ervoor zorgen dat de zorg voor onze cliënten zo goed mogelijk is.

Leerbedrijf
Zuxx Kraamzorg is een erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat wij stageplaatsen bieden aan leerling kraamverzorgenden ten behoeve van de opleiding tot kraamverzorgende. Het vak van kraamzorg, kun je alleen leren door het veel te zien en te doen. Zij lopen dan mee met een van onze ervaren kraamverzorgenden. Uiteraard kun je bij ons aangeven als het niet prettig vindt dat er een kraamverzorgende in opleiding in je kraamweek aanwezig is.

Team Purmerend

“Het mooiste van dit vak is dat wij aanwezig mogen zijn bij het prachtige wonder van een geboorte.” Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee zoons en een dochter. Toen mijn kinderen groot genoeg waren, ben ik de opleiding voor kraamverzorgende gaan doen. Dit heb ik altijd al gewild! Ik ben kraamverzorgende sinds januari 2013 en met veel plezier werkzaam bij Zuxx Kraamzorg. Het voordeel van onze praktijk is de één op één zorg en nauwe samenwerking met de verloskundigen. Het mooiste van dit vak is dat wij samen met de verloskundige aanwezig mogen zijn bij het prachtige wonder van een geboorte. Het verlenen van partusassistentie vind ik een van de leukste dingen. Daarna mogen we minimaal acht dagen het gezin begeleiden en in de watten leggen.
Ciska
“Ik hoop nog vele jaren kraamverzorgende te kunnen zijn.” Ik ben moeder van vier inmiddels volwassen kinderen, getrouwd en sinds 1979 kraamverzorgde. Sinds 1 februari 2015 werk ik bij Zuxx Kraamzorg Purmerend. Het leukste vind ik de diversiteit van het werk en dat ik kan assisteren bij de geboorte en de verzorging van de pasgeborene. Ik doe dit werk nog steeds bij elk kraambed opnieuw met heel veel plezier. Ik hoop dan ook nog vele jaren kraamverzorgende te kunnen zijn.
Atie
“Ik vind het heerlijk om een gezin in de watten te leggen." Ik ben sinds 2012 kraamverzorgende, sinds februari 2015 bij Zuxx Kraamzorg Purmerend. Ik doe het werk met ontzettend veel liefde en plezier. Het mooiste van de kraamzorg vind ik dat ik deel mag uitmaken van een heel bijzondere, spannende en mooie tijd in een gezin. Ik vind het heerlijk om hen in de watten te leggen en ervoor te zorgen dat zij aan het einde van de week er helemaal klaar voor zijn om zelf voor hun kindje te zorgen. Er zijn ontzettend veel mooie momenten in ieder gezin, maar het grappigste compliment kreeg ik van een vierjarig zusje dat op de laatste dag tijdens de lunch hardop haar gedachte deelde: "Nou als Carmen morgen niet meer komt, hebben wij een groot probleem.
Carmen

Team Hoorn

“Werken als kraamverzorgende vind ik liefdevol werk." Mijn naam is Kim, ik ben 26 jaar oud. Ik ben opgeleid bij Zuxx Kraamzorg, waar ik sinds 2019 werkzaam ben en werk hier iedere dag met veel plezier. "Het blijft zo bijzonder om bij mensen in huis te komen, en ze met de dag zelfverzekerder zien worden over hun kleintje, ze daarin te ondersteunen en tips en tricks te mogen geven. Ik vind het leuk om de kersverse ouders zien genieten en ze alles te leren. Net als de broers en zussen erbij te betrekken, die zien groeien in het grote broer of zus zijn vind ik echt heel leuk. Ik vind het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kraamvrouw weer goed hersteld na haar bevalling, en te zorgen dat ze haar rust krijgt. De kraamweek is nooit helemaal een roze of blauwe wolk, en is ook zeker zwaar, maar het is zo onwijs mooi om daar dan in te ondersteunen en te zorgen dat jullie als gezin een goede start krijgen, met plezier maar ook de rust die jullie nodig hebben om na de kraamweek zelfstandig door te gaan. Zo heb je in elk gezin weer een mooie uitdaging, het is en blijft een heel waardevol beroep en ik hoop dit nog heel veel jaren te kunnen blijven doen."
Kim
"Jonge ouders begeleiden met de eerste stapjes op weg in het ouderschap, is ontzettend mooi om te zien." Ik ben Marjolein, al sinds 1987 kraamverzorgende en nog steeds vind ik dit het allerleukste om te doen! Het getuige mogen zijn van de geboorte van een nieuw leven blijft zo bijzonder en een eer om erbij te mogen zijn. Daarna de jonge ouders begeleiden met de eerste stapjes op weg in het ouderschap, ze in een paar dagen zien groeien van onzeker en onervaren, naar dappere, zekere en trotse mama en papa, is ontzettend mooi om te zien! Ik probeer altijd om er een gezellige kraamtijd van te maken, waar de mensen met veel plezier op terug kijken. Ik hoop dit nog lange tijd te mogen doen!
Marjolein
"Het blijft speciaal om deze bijzondere eerste momenten te mogen delen met een nieuw gezin." Hallo, Ik ben Petra Ik woon in een klein dorpje vlakbij Berkhout. Ik ben zelf moeder van 3 kinderen, 2 dochters en 1 zoon. Maar zij zijn al wat groter. Van oorsprong ben ik A verpleegkundige. En ben ik werkzaam geweest in het ziekenhuis van Alkmaar als verpleegkundige. Inmiddels werk ik alweer 10 jaar als kraamverzorgende waarvan alweer ruim 2 jaar met veel plezier bij Zuxx. Het is super leuk en blijft keer op keer bijzonder om een jong gezin te mogen begeleiden in de eerste periode vanaf de geboorte. Dat blijft altijd speciaal om zulke momenten te mogen delen met het gezin waar je de eerste dagen zorg verleend.
Petra
img-cover